Skip to content
Kv. Hercules

Kv. Hercules

Uthyrningsstart norra huset första kvartalet 2024! För att hyra lägenhet här ställ dig i vår bostadskö och invänta mer information.

Amhult 2 har beviljats bygglov för sitt planerade projekt kvarter Hercules, Norra huset, vilket innebär startskottet för 40 lägenheter med en total BTA om 3900 m2 med upplåtelseformen hyresrätt i Amhult Centrum, Torslanda.

Ärende om ändring av detaljplan för det södra huset avvaktar beslut, först när beslut är taget vet vi exakt vad vi får bygga, vi hoppas på 49 lägenheter.

Kortfakta Norra huset och källarplan
Antal lägenheter 40
Hyra kommer snart
Yta kommer snart
Antal rum 1-5 ROK
Adresser Sjöflyget 1-3
Färdigställande Q2 2025
BTA 3 900 kvm
Parkering Ja ca 99 platser i garage
Elladdning? JA

Kvarteret kommer att innehålla allt från yteffektiva ettor till fem rums lägenheter. Kvarteret planeras med en central grön gård, med antingen uteplats eller balkong och med garage under byggnaden med möjlighet för hyresgäster att parkera bilen och ta hiss direkt till sitt våningsplan.

Terrester AB har i februari 2023 tecknat avtal om totalentreprenad med fast pris utan index med K21 Entreprenad AB för byggnation av kv. Hercules (Amhult 108:4). Avtalet består av två delar, etapp 1 och etapp 2. Etapp 1 utgörs av hela garageplanet samt det norra huset med 40 hyresbostäder och påbörjas sommaren 2023.

Etapp 2 utgörs av det södra huset med 49 hyresbostäder och är utformad som en ensidig option för Terrester AB att avropa. Inflyttning i det norra huset är beräknad till år 2025 och sker etappvis, inflyttning i det södra huset preciseras efter avrop av optionen. Finansiering sker dels genom egen kassa, dels genom bankkrediter.